Cascara - příprava čaje z kávovníkových slupek
Název
Cascara - příprava čaje z kávovníkových slupek
Popis
Cascara je v překladu do češtiny slupka, v našem případě slupka z plodu kávovníku, která se nejprve usuší a následně se využívá na přípravu nápojů podobně jako čaj, ovšem s tím rozdílem, že nápoj z Cascary obsahuje kofein a antioxidanty.
Cascara nepatří mezi nové nápoje, ale více méně jde jako vždy o znovuobjevení něčeho, co tady již dávno bylo. Používání Casary bylo zavedeno ještě dávno před tím než bylo objeveno pražení kávy. Sušená slupka kávovníkových třešní se běžně louhovala pro přípravu horkého nápoje nejčastěji pod místními názvy v Etiopii, Bolívii či Jemenu. V současné době se popíjení Cascary stává v Evropě doslova hitem.
Cascara je ideálním nápojem pro spotřebitele, kteří nejsou zrovna vyznavači kávy, ale touží po dávce kofeinu v přírodní podobě aniž by byli nuceni popíjet nápoje s uměle dodaným kofeinem. Cascara se dá opravdu přirovnat chutí k ovocnému čaji, v němž je možné cítit chuť švestek, višní, šípku a dle způsobu zpracování Cascary také chuť ctirusů, jablka nebo bezinky.
Nápoj z Casary neobsahuje pouze kofein, ale také vitamíny a antioxidanty.
Příprava je velmi jednoduchá.
Na jeden šálek 2dcl potřebujete:
• cca 5g cascary
• 2dcl vody o teplotě cca 96°C
Cascaru po cca 12 minutách luhování vyjměte ze šálku
Pokud bude mít zájem Cascaru dále dochutit, přidejte do nálevu např.:
• pomerančovou kůru
• zázvor
• skořici
Pro milovníky sladkých nápojů je vhodné Cascaru sladit medem.
Cascara je výborná horká i ve chlazené podobě.
http://www.4coffee.cz/eshop1/cascara
Období
Statistiky
- 14 fotek
- 0 se líbí
Fototechnika
Pentax K10DNastavení
Fotoknihy z vašich fotek
Vyberte si z předchystaných knih pro Vás nebo vytvořte zcela novou.
Pexeso z vašich fotek
Stačí vybrat jen 32 fotek. Ostatní za Vás uděláme my.